Două medalii de aur pentru Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, la INVENTIKA 2009

November 10, 2009 at 9:38 pm (Facultati) (, , , , , , , , , , , , , )

În fiecare an, în toamnă, Bucureştiul găzduieşte Salonul Internaţional de Inventică. În acest an, INVENTIKA 2009, eveniment de aceeaşi anvergură cu cele care se desfăşoară în mod tradiţional la Bruxelles şi Geneva, a fost organizat în perioada 28 – 31 octombrie, la ROMEXPO.
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a participat cu două invenţii pentru care juriul internaţional, format din specialişti, cercetători şi inventatori de prestigiu , a acordat două medalii de aur.
Prima invenţie premiată cu aur, semnată Bucur Viorel, Nanu Dan, Ţîţu Aurel Mihail şi Constantin Oprean, reprezintă o „Instalaţie de debitare prin eroziune electrică cu rupere de contact, cu obiect de transfer bandă metalică” şi face parte din domeniul prelucrărilor neconvenţionale.
A doua medalie de aur a fost acordată echipei care a reprezentat ULBS formată din Ţîţu Aurel Mihail, Oprean Constantin şi Marinescu Niculaie, pentru invenţia care se referă la un „Dispozitiv de activare magnetică a procesului de prelucrare prin electroeroziune cu electrod filiform, destinat prelucrării pe maşinile de prelucrat cu electrod filiform în scopul îmbunătăţirii unor caracteristici tehnologice ale prelucrării”. Pentru această invenţie juriul internaţional a făcut recomandarea de a fi prezentată la Bruxelles in noiembrie 2009 şi la Geneva, in 2010.
Ambele invenţii sunt brevetate în România, aparţin Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi au intrat în jurizare alături de alte producţii valoroase ale unoe cercetători şi inventatori din Europa, Asia şi SUA, fiind susţinute în faţa comisiei de specialitate pe domeniu de prof.univ.dr.ing şi ec. Mihail Ţîţu, directorul Departamentului Protecţia Proprietăţii Intelectuale al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
La clasa la care au fost încadrate aceste invenţii juriul internaţional a acordat câte o singură medalie de aur, argint şi bronz.

Daniela Maria FLUCSĂ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: