Centru Regional OSIM la ULBS

May 1, 2010 at 9:24 pm (Facultati) (, , , , , , , , , , , , , )

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci – OSIM – a deschis la Sibiu, în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, un nou centru regional.

Centrul Regional în domeniul proprietăţii industriale din Sibiu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.Prin girul acordat de OSIM în semnarea protocolului de înfiinţare a acestei entităţi alături de ULBS sunt puse în valoare preocupările în domeniul proprietăţii intelectuale din regiunea noastră.
Protocolul privind înfiinţarea la Sibiu a Centrului Regional al OSIM pentru Promovarea Protecţiei Proprietăţii Intelectuale a fost semnat de directorul general OSIM, ing. Varga Gabor, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, coordonatorul Centrelor Regionale pentru Promovarea Protecţiei Protecţiei Proprietăţii Intelectuale, ing. Florin Popa şi directorul Departamentului Protecţia Proprietăţii Intelectuale din cadrul ULBS, prof. univ. dr. ing. şi ec. Mihail Ţîţu.
Conform regulamentelor OSIM, scopul activităţii Centrelor Regionale este de a oferi şi efectua la cerere o paletă de servicii descentralizate, prin care diseminează informaţii publice legate de Proprietatea Industrială, sensibilizează comunităţile la nivel local asupra necesitaţii protecţiei obiectelor proprietăţii industriale, influenţează creşterea numărului cererilor de brevet, a cererilor de înregistrare marcă sau desene şi modele industriale şi contribuie în special prin legăturile locale la aplicarea invenţiilor şi astfel la înnoirea producţiei industriale şi la creşterea interesului tineretului în a-şi valorifica în ţară propriile creaţii tehnice.
Prin intermediul Centrului Regional al OSIM pentru Promovarea Protecţiei Proprietăţii Intelectuale comunităţii sibiene îi vor fi puse la dispoziţie Buletine Oficiale de Proprietate Industrială, Revista Română de Proprietate Industrială, CD-rom-uri ca baze de date care conţin informaţii publice referitoare la obiectele de proprietate industrială, respectiv invenţii, mărci, desene şi modele industriale, precum şi broşuri, prospecte, legislaţie internă şi internaţională în domeniu).
ULBS, prin Centrul Regional în domeniul proprietăţii industriale a intrat în circuitul mondial al organizaţiilor promotoare şi dezvoltatoare a ideilor novatoare, considerate noutăţi chiar la nivel mondial, contribuind şi mai mult la ceea ce înseamnă consolidarea societăţii bazate pe cunoaştere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: